De 5 pijlers van onze verantwoorde cateringservice
- Traditionele recepten
We koken volgens de traditionele methodes en vermijden het gebruik van industrieel vervaardigde voedingsproducten.
Onze rol: smaken leren kennen en waarderen via ontdekkingsmenu’s en ‘themamaaltijden’. - Verse en seizoensgebonden producten
We volgen de natuurlijke cycli om de volle smaak van een natuurlijk product te savoureren en tegelijk respecteren wij daarmee onze planeet en beschermen we onze toekomst. Dat betekent:- kinderen de seizoenen leren kennen
- genieten van natuurlijk gerijpte producten met hun volle smaak
- de impact van de bevoorrading op het milieu verminderen
- Labels en keurmerken
Gebruik van kwaliteitsproducten, soms met specifieke labels (AOC-kazen, varkensvlees of gevogelte van de boerderij, MSC-vis, Bio-label granen...) in de collectiviteitscatering. - Lokale leveranciers
Samenwerking met partners-leveranciers. Als regionaal bedrijf vinden wij het essentieel om ‘lokaal’ te werken. - Milieu en biodiversiteit
Voeding is essentieel, maar het beschermen van het klimaat en onze planeet ook. Via verschillende acties verkleinen we onze ecologische voetafdruk en beschermen we mee de biodiversiteit. Dat gebeurt onder meer door een goed beheer van productie, onverkochte goederen en afval. Onze maaltijden hebben een lage koolstofemissie en reiniging gebeurt met geconcentreerde producten via een minutieus afgestemd doseersysteem.