Op zoek naar catering services aangepast aan ouderen?
Duo Catering: voortrekker in de techniek van gemodificeerde texturen
In de afgelopen twintig jaar zijn gemodificeerde texturen geëvolueerd, maar de ziektebeelden van de bewoners zijn dezelfde gebleven. Vroeger lag het accent op het respectvol voeden van ouderen, mensen in hun laatste levensfase of patiënten met slikproblemen. Vandaag ligt dat toch iets anders.
Sinds enkele jaren wordt er meer en meer nagedacht over de eetbeleving - het aantrekkelijk maken, ook visueel, van de maaltijden met aangepaste texturen. Van een gemixt mengsel is men geëvolueerd naar gescheiden smaken en daarna naar een smaakvolle presentatie van de afgebakende smaken.
Een eerste evolutie kwam tot stand door te dresseren met een cirkel en een ijslepel of basisvorm. Vandaag is Duo Catering een pionier op de Belgische markt met een geavanceerde techniek op het vlak van aangepaste structuren: de gemodificeerde texturen krijgen nagenoeg eenzelfde presentatie op het bord als de maaltijd met de standaardtextuur.
Onze gemodificeerde structuren in beeld










De Duo Catering-filosofie voor gemodificeerde maaltijden
- Productie tegen nagenoeg dezelfde prijs als ‘normale’ maaltijden
- Bordpresentatie van een ongeëvenaarde visuele kwaliteit
- Lokale of gecentraliseerde productie
- Visueel aantrekkelijke en smakelijke gerechten voor personen met eetproblemen
- Keuze voor een aangepaste organisatie die de maaltijdservice niet verstoort
- Georganiseerde mise-en-place
- Eenvoudig en goedkoop productiemateriaal dat meestal al in de keuken beschikbaar is
- Eenvoudige techniek die voor iedereen toegankelijk is
Het Duo Catering maaltijdenaanbod met aangepaste textuur
- Bijna uitsluitend bereid met verse producten, en dat geldt in het bijzonder voor de groenten.
- Een aanbod van maaltijden met gewijzigde texturen dat bijna identiek is aan dat van bewoners of patiënten zonder slikstoornissen.
- Bereiding zonder additieven waarbij het natuurlijke product zijn eigenheid bewaart.
- Natuurlijke bindmiddelen van plantaardige oorsprong.
- Bereidingen zonder overmatige zouttoevoeging.
- Bereidingen die, indien nodig, verrijkt kunnen worden met extra voedingswaarde.
- Gerechten worden bereid zonder verhoogde werkdruk voor de chefs .
- Rationalisatie van productieoverschotten.